Во Македонија дури и „ѓубриштето на историјата“ е дива депонија

by Fokus 14:32
14:32

Во сите сфери, а особено во политиката, сме дозволиле да ни навлезат луѓе-ѓубриња со отпадни идеи, рециклирани биографии, токсични намери, нечиста совест, валкан карактер и канцерогени принципи. Одвреме навреме се појавува некоја општествена сила, која ветува дека таквите ќе ги испрати на ѓубриштето на историјата, но кај нас дури и ѓубриштето на историјата е дива депонија.

Па, дури и да се најдат тие ѓубриња таму, доволен е еден пироман да подметне пожар и од чадот да не можеме да дишеме. Веројатно, затоа и упорно одбиваме да ги испратиме овие ѓубриња на буништето на историјата. И упорно ги рециклираме. И се давиме во ѓубре цело време

- Advertisements -

 Пишува
Нено БОГДАН

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”