Како ВМРО-ДПМНЕ за жолтата зграда доби бел дворец, тераса на плоштад и два милиони евра на сметка?

by Fokus 13:38
13:38

Откако партијата на Никола Груевски го откупи земјиштето под и околу партиското седиште за само 130.000 евра, и го даде на АД „Бетон“ со обврска компанијата да изгради објект, од кој еден дел ќе му припадне на ВМРО-ДПМНЕ. На тој начин, ДПМНЕ доби нов објект и поголем простор, па дури и испадна во ќар, со оглед дека компанијата и исплати два милиони евра на сметка, бидејќи не и отстапила простор колку што двете страни првично се договориле.

Згора на се, инвеститорот, со помош на институциите под контрола на ВМРО-ДПМНЕ, успеа да изгради и спорна тераса на објектот во соседна парцела каде е плоштадот ВМРО. Од друга страна, пак, тогашната власт ги заобиколуваше надлежните институции што не и се под контрола, така што преку законски измени им ги одземаше надлежностите

- Advertisements -

Пишува
Влатко СТОЈАНОВСКИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”