Не е човек осамен на врвот, човек е осамен на фронтот!

by Фокус 19:45
19:45

Една изрека вели дека на врвот човек секогаш е осамен. Во смисла дека во неговите раце е целата одговорност, и дека од никого не може да очекува искрена помош оти сите што се подолу, сакаат да го видат како паѓа за да му ја земат позицијата.

Но, ако размислиме, на врвот никогаш никој не е осамен – оти секој лидер секогаш има еден куп полтрони околу него. Значи, човек не е осамен на врвот, човек е осамен на фронтот. Таму малкумина имаат храброст да бидат кога е најтешко.

- Advertisements -

На разни полиња може да се сеат и да се жнеат разни билки, ама само на бојното поле може да се посее борбата и да се ожнее победата.

Пишува
Нено БОГДАН

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”