Никола Тодоров за министер за правда!

by Фокус 18:00
18:00

Апелирам до Премиерот – Тодоров наскоро да биде ротиран во ресор Правда. Откако ги среди унизверзитетлиите и лекарите, редно е и судиите да ги осетат благодатите на дпмневската креативна политика- отсек Тодоров.

Како редовен пациент на судот, уживам однапред во сцените! Особено во „Мој судски термин“. Па, „Ало судија“. Па, нови казни. Една бубашваба што ќе биде уловена во судиските ходници – казна 5.000 евра.

- Advertisements -

Тоа е тоа.

Што повеќе груевци нови казни смислуваат, и тоа солени за низок стандард, толку повеќе граѓанството ги наградува со нов мандат. Како да постои некаква садомазо-конекција!?

Пишува
Јадранка КОСТОВА

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”