Национал-шовинистичката драмолетка на ДПМНЕ

by fokus 14:13
14:13

Во Македонија се живеело во два паралелни света, два јазика се користеле, па затоа луѓето не се разбирале еден со друг!

За жал, има Македонци со кои на ниеден јазик не можеш да се разбереш.

- Advertisements -

Што ако зборуваме на ист јазик, македонски, кога со некои луѓе уште сто години да се обидуваме, не ќе можеме да се разбереме, како на пример, со еден Латас.

Всушност, кога ќе размислам добро, па и тој е двојазичен еден! Срам да му е! Значи, јазикот не е фундаменталниот проблем.

Пишува
Ана ПАНОВСКА

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”