Кукавичлакот на граѓанинот НГ

by fokus 14:00
14:00

Време е НГ пополека да се подготви дека не е и никогаш повеќе нема да биде каков било фактор.

Неговото време е трајно минато завршено! Она што ќе остане по него е урнисаната држава, милијардите евра украдени пари, кредитите со кои ги задолжи идните десетина генерации…

- Advertisements -

А тоа е доволно НГ повеќе да не може да се множи со ништо друго, освен со самиот себе, т.е. со апсолутна нула.

Таквото сознание ќе го прави жестоко одмаздољубив, а со тоа политички и општествено непресметлив. Така нè учи историјата.

Пишува
Д-р Ристе ЉУБОТЕНСКИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”