Нарцис кој е најверен извршител на Пастирот

by Фокус 19:00
19:00

Ја оценија како најпаметна од министрите на Груевски во 2006-та, ама без капацитет да креира крупни политички одлуки.

Три години подоцна, веќе беше верификувано дека е само лојален послушник од првиот ешалон на пастирот.

- Advertisements -

За време на нејзиниот мандат како прв човек на полицијата, Македонија за прв пат влезе во листата на земји со политички мотивирирани полициско-судски процеси.

Таа е и конкретен пример како меѓу Партијата и Државата не се знае границата.

Портретот на Гордана Јанкуловска која, нели, се прави „согласно законот“, сигурно ќе биде дополнет со многу пастелни бои откако ќе стане бивш министер во тазе опозициска партија

Пишува
Јадранка КОСТОВА

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”