Народот е секогаш во право!

by Фокус 09:15
09:15

„Народот е секогаш во право, дури и кога греши“, изјави разочараниот Бранко Црвенковски, по изборите во 2011 година.

Заев, засега, нема причини да ја повтори оваа зафркната реченица, но за да не се случи некое изненадување, се чини дека опозициската дружина, освен со „тешката артилерија“ од бомбите, ќе мора дебело да ја вклучи и својата „пешадија“, да одработи на терен.

- Advertisements -

Така, како што Груевски веќе работи. Преродбата е можеби ослабена, но врвот е силно мотивиран да ги спречи протестите и да ја задржи власта.

Пишува
Младен ЧАДИКОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”