„Народните клоци“ се инструмент на диктатори

by Фокус 13:27
13:27

Народните клоци, за кои зборуваше Груевски пред претставничките на Унијата на жените на ВМРО – ДПМНЕ, се само инструменти на водачот.

Народот нема волја, волјата на водачот е волја на народот.

- Advertisements -

Затоа земјите со водач, кој непосредно е врзан со народот, секогаш се некоја форма на диктатури. Таму слободно искажување на волјата на граѓаните не постои.

Таму демократија не постои. Напротив, секоја форма на демократија во таквите земји е чиста субверзија и против таквите појави „народот“ и водачот се организира и на клоци се пресметува со нив.

Пишува
Стојан АНДОВ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”