Чекајќи избори, избраа чекање?

by Фокус 13:22
13:22

За да имаме баш ептен до крај без грешка скандинавски избори во Македонија, ние претходно треба да изградиме баш скандинавска држава!

Уредена максимално модерно и европски, толку асли саглам да биде, што нема да може власта да организира нефер избори во кој било сегмент и процент, тамам и да посака и да се обиде.

- Advertisements -

Ама нели тоа е обратно сфаќање на целата поента на изборите?

Па, не е смислата на изборите само да се одржат, туку смислата е од нив да се добие нова власт, која земјава, таква каква што е, ќе ја „скандинавизира“.

Пишува
Нено БОГДАН

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”