Над 900 полицајци добиле награда за Диво насеље, а некои не биле ниту во Куманово!

by fokus 12:54
12:54

И по две години од крвавите 9 и 10 мај во Куманово, кога Македонија беше доведена до работ на војна, јавноста сѐ уште не ја слушна вистината за овој настан. Обвинетите се пред пресуда, но на обвинителна клупа не седна мозокот на операцијата или тој што го организирал нападот.

Од друга страна, пак, дознаваме дека додека граѓаните сѐ уште не беа соземени од шокот, на списокот скроен од тогашната влада за обесштетување од по неколку илјади евра се нашле и полицајци и други лица што воопшто не биле во Куманово.

- Advertisements -

За сето ова да се сокрие, информацијата е класифицирана како државна тајна, но „Фокус“ дознава дека наскоро степенот на тајност ќе биде отстранет, а вистината ќе излезе на виделина

Пишува
Валентина ВУРМО

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”