Голема е вратата и на Идризово!

by fokus 12:43
12:43

Не само во бомбите, ами дури и во вицовите кумот Ставрески има улога на визионер. Го укапирав тоа сега, кога „Миле ми текна“ на еден виц, и тоа од пред бомбашкиот период. Демек, Груевски барал од министерот за финансии повеќе пари да се издвојат за изградба и реконструкција на градинки наместо за затворите.

Оти, нели, за пиарот градинките носат повеќе гласови.

- Advertisements -

Но, Ставрески му удрил контра на шефот, со мудро образложение: кога ќе паднеме од власт, нема да одиме во градинка, туку в затвор!

Се присетив на ова народна досетка гледајќи ги хорор-условите во Идризово што ни ги прикажа народниот правобранител Иџет Мемети.

Пишува
Јадранка КОСТОВА

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”