На Вучиќ ќе му се исплати ако почнат да го викаат „Шиптар“, како што го нарекуваат Заев

by fokus 14:33
14:33

Без оглед што во овој момент мислат српските политичари од типот на министерот за одбрана Александар Вулин, па дури и министерот за надворешни работи, Ивица Дачиќ, убеден сум дека во крајна линија и Србија ќе има корист од доследното остварување на политиката на Заев во Македонија.

Први знаци за тоа веќе постојат. Имено, Заев само три дена беше „Шиптар“, а потоа стана ценет соговорник на Вучиќ. Помирливоста на Заев во овие услови не е негова слабост, тоа му е јаката страна.

- Advertisements -

Кога ќе размисли човек малку на подолг рок, ќе дојде до заклучок дека оваа битка Заев ја води и за Вучиќ, за тој да го најде вистинскиот пат и да издржи

Пишува
Стојан АНДОВ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”