На режимот не му успева пропагандата, туку насилството

by fokus 13:06
13:06

Пропагандата на режимот му е потребна за да се осигури перцепцијата во преродбеничката јавност оти ДПМНЕ-фамилијарна е сѐ уште моќна, несоборлива, единствена и непобедлива, а опозицијата предавничка и неспособна.

Не е важно дали граѓаните веруваат во таа шашма, но важно е да опстои пропагандата, зашто таа потоа служи да се покрие и да се оправда некоја нова изборна победа, освоена со насилство и со тоталитарен изборен инженеринг

- Advertisements -

Пишува
Зоран ДИМИТРОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”