На проектот за спортските сали „кркале“ хонорари од 2.000 евра!

by fokus 13:59
13:59

„Фокус“ располага со фактурите за мај годинава, од кои може да се види колкави хонорари земале луѓето што биле ангажирани за проектот изградба на 145 спортски сали, а сумите се движат од 1.000 до 2.000 евра.

На платниот список има 11 лица, а исплатите оделе преку Авторско правно биро. Според пресметките, само за хонорари во бруто на месечно ниво се даваат речиси 16.000 евра.

- Advertisements -

„Фокус“, исто така, располага со документи од кои може да се види колку во последните три години биле потрошени народни пари за репрезентација – за службени патувања, за луксузни ручеци, за тајни вечери, хотели со пет ѕвезди, такси, гориво…

Пишува
Ирена МУЛАЧКА

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”