На пастирот почнаа да му бегаат „овците“

by fokus 13:58
13:58

Груевски не само што не е никаква гаранција за изборна победа на ДПМНЕ, туку поради неговото правно и политичко соголување, кое расте драматично со замолкнувањето на гебелсистичката пропаганда и за кое јавноста, па и онаа од вмровски происход, станува се повеќе свесна, задржувањето на лидерската функција на пастирот е осигурителна полиса за блиската политичка иднина на СДСМ.

Изгледа карикатурално тоа што Груевски се уште, очајнички, се портретира како последниот и единствен македонски патриот кој го брани името. Ако не станува збор за дебело платени пропагандисти или за луѓе од врвот на Фамилијата кои имаат причини да дуваат во истата шупелка со пастирот, тогаш таквата верба е налудничава.

- Advertisements -

Пишува
Зоран ДИМИТРОВСКИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”