На кумовите во ВМРО-ДПМНЕ никако да им изгори кесето

by Фокус 12:24
12:24

Кумовите на македонските политичари се најчесто нивна десна рака во политиката. Сојузништвото со нив е поцврсто од партиското, идеолошкото или од политичкото зашто нераскинливата врска се заедничките бизнис-интереси.

Некои од кумовите и кумашините ѝ се познати на јавноста, додека некои се тотални анонимуси чии имиња политичарите ги кријат како змија нозе.

- Advertisements -

Но, заедничко за сите нив е тоа што се сместени во добри функционерски фотелји или се бизнисмени чија работа цвета, а нивните фирми растураат од работа и од тендери.

Кои се кумовите на политичарите од владејачката партија и каква е нивната улога во политиката и во бизнис-релациите?

Пишува
Ирена МУЛАЧКА

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”