Кој е безгрешен за да фрли камен на политичките куртизани?

by Фокус 12:18
12:18

Ако се имаат предвид битките што допрва ни престојат, без оглед дали некој смета оти најтешките пресметки со режимот веќе минале, во слободарскиот табор, во демократската армада на Шарената револуција се потребни нови и големи борци.

Да се разбереме, во некаква политичка историја на Македонија, еден убав ден, ќе осамнат сите имиња на оние што страдаа за слобода, правда и демократија.

- Advertisements -

Но, исто толку силно е уверувањето оти самонаречените првоборци немаат искрени намери.

Како да сакаат да ја покорат Шарената револуција за само тие да се насладуваат од нејзиниот демократски еликсир, а во политичката епоха што иде да станат нова владеачка каста!

Пишува
Зоран ДИМИТРОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”