На Груевски му се „зацрни“ во Белата куќа!

by Фокус 12:19
12:19

Веќе сме во Новата 2016 Година.

Познато е: Оптимистот чека да дојде Новата година, а песимистот чека да биде сигурен дека старата заминала.

- Advertisements -

Со доза на реален и крајно претпазлив оптимизам, сепак, да очекуваме и да се надеваме дека Новата година може да ни биде малку подобра и посреќна.

Или, барем да не ни е полоша и понесреќна од минатите.

Оти, ќе биде рамно на огромен и вистински подвиг – од Орвеловата „1984“ во која живееме последниве години, лесно и веднаш да се влезе во – 2016 година

Пишува
Александар ДИМИТРОВ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”