МВР „нишанеше“ во адвокатот Стеваноски, го погоди градоначалникот Ристески

by fokus 14:02
14:02

Пријавите што СВР Битола ги поднесе против адвокатот Жарко Стеваноски, за наводно загрозување на безбедноста во сообраќајот со испишувањето графити на асфалтот пред прилепската општина, на виделина исфрли незаконитости во работата на локалните власти.

Освен што прилепскиот суд, едно по едно, ги отфрла обвиненијата и носи пресуди во корист на Стеваноски, обезбедувањето дополнителни докази за судските постапки покажа дека спротивно на законот, градоначалникот Марјан Ристески не склучил полиса за осигурување на општинската зграда, поради што заработи кривична пријава

- Advertisements -

Пишува
Зоран МИЛОШЕСКИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”