Дигестивна хирургија има видеоснимка од операцијата, но директорот Караѓозов го крие скандалот!

by fokus 13:58
13:58

Случајот со 69-годишната С.В. од Скопје, на која при операција на жолчка на Клиниката за дигестивна хирургија ѝ изби пожар во стомакот, не беше доволна причина да ги предизвика надлежните институции да го откријат виновникот, кој ќе сноси одговорност за настанатата грешка, која можеше да биде кобна за животот на пациентката.

Според нашите извори од клиниката, првичниот план на директорот Караѓозов бил случајот да се прикрие и помалку луѓе да дознаат дека во операционата сала се случувал вистински хорор.

- Advertisements -

Според новиот закон од 2013 година наваму, сите лапароскопски операции се снимаат, така што во архивите на Абдоменалната клиника има докази од операцијата за да се покрене истрага за случајот, кој е единствен од ваков вид во Европа и втор во светот

Пишува
Ирена МУЛАЧКА

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”