За добра (политичка) свиња нема лоша (идеолошка) помија

by fokus 14:07
14:07

Им дојде редот и на добрите свињи некој да им ја вади маста. Па, квичат и грофтаат, демек не се борат за спасот на сопствената кожичка, туку ја бранат кочината, која иако тие ја наполнија до врв со свински измет, сепак е наша кочина, од нашите предци оставена во аманет.

И тоа е во суштина вистинскиот мотив зад фанатичниот суверенизам што го промовираа цело време главатарите на ВМРО-ДПМНЕ. Не дека нив им е гајле многу за идентитетот, традицијата… Не ја бранат тие нашата кочина, туку нивната помија.

- Advertisements -

И би ја продале кочината сосе сите прасенца во неа, и родени и неродени уште, само барем за уште една порција помија да им се достави.

Пишува
Нено БОГДАН

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”