Му ја укинале социјалната помош зашто имал пари да си го погребе синот!

by fokus 13:26
13:26

На почетокот од 2015 година, над 1.600 граѓани го изгубиле правото на парична социјална помош, бидејќи преку брз трансфер на пари, од свои роднини или пријатели, добиле пари кои им била неопходни за итни ситуации – операции, лекување и сл.

Најкарактеристичен е случајот со еден скопјанец, кој добил 1.500 евра помош од Германија за да го погребе својот син, а центарот му ја укинал социјалната помош.

- Advertisements -

Граѓаните поднеле тужби до Управниот суд, но и натаму не можат да ја истераат правдата

Пишува
Валентина ВУРМО

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”