Јакимовски арчи 20.000 денари дневно за гозби и ручеци од џебот на граѓаните!

by fokus 13:15
13:15

Според буџетот со кој располага, Општина Карпош може да се смета за една од најбогатите во Скопје.

Завршната сметка за 2016 година вели дека градоначалникот Стевчо Јакимовски потрошил 700.000 евра само за привремени вработувања, главно на партиски кадри, како и 60.000 евра за патувања во земјава и во странство.

- Advertisements -

Во последните две години, според опозициските советници, градоначалникот Јакимовски „спискал“ 140 илјади евра само за репрезентација!

Затоа, пак, општината има сѐ помалку пари за изградба и реконструкција на детски градинки и основни училишта, за локални патишта и улици, за осветлување, паркови и зеленило

Пишува
Ирена МУЛАЧКА

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”