Власта веќе не може да пушта канџи

by Фокус 17:20
17:20

Академик Абдулменаф Беџети, повеќе од 25 години, е активно присутен на македонската сцена, повеќе како експерт со силно влијание врз процесите, а во одреден период беше и министер во една од владите на Црвенковски.

Неговата работа, отвореност, комуникативност и чиста мисла оставија силен печат во македонското општество.

- Advertisements -

Не случајно, дел од македонските новинари го гледаат како еден од фронтмените на идна преодна влада, која би имала задача да ја реконструира државата по најважните демократски и економски шевови.

Самиот вели дека нема политички амбиции, но, соочувајќи се со сите случувања, би прифатил одговорност во наследство да остави силна држава.

Разговараше
Младен ЧАДИКОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”