Може ли држава да избира комшии?

by fokus 14:32
14:32

Македонија е надуена како балон од трагични жртви на пропаганди, и тоа цели два века.

Над библиската земја висат две големи и тешки хипотеки, чие активирање за наплата на долгот од примитивизмот, провинцијализмот, незнаењето, полтронството и сиромаштијата може да предизвика исчезнување на државата.

- Advertisements -

Тоа е најголемата прва хипотека, која нѐ скара со сиот свет.

Втората, не помала, е неправдата што им го загорчи животот на илјадници семејства, безмалку на сите што се соочиле со делењето судска правда во Македонија

Пишува
Ерол РИЗАОВ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”