Чакам те да дојдеш

by fokus 14:36
14:36

Последната изјава на Заев дека во име на добрососедството со Бугарија, Македонија е подготвена да ги избрише од својата историја сите непријатни факти за бугарската држава практично беше барање за политичка интервенција во ревизијата на македонската историја.

Нејзина политички коректна верзија во која ноктите на Мирче Ацев и Страшо Пинџур не биле корнети со клешти од страна на бугарски полициски џелат, туку сами им отпаѓале од авитаминоза.

- Advertisements -

Младинците во Ваташа не биле стрелани од бугарски фашистички вод, туку ровја ги утепала додека паселе овци!

Пишува
Сашо ТАСЕВСКИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”