Моите спомени со три познати еврејски семејства

by fokus

Со нив ме врзуваат спомени кои на свој начин оставиле некои траги во мојот живот, не само со нивната семејна трагедија од наци-фашистичкиот погром, туку и со вчудовидувачката спокојност, со непресушната животна енергија и со присутната закопана тага во погледот кој немирно почнуваше да бега кога ќе се спомнеше холокаустот

Пишува
Ана ПАНОВСКА

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС” КОЈ ШТО МОЖЕТЕ ДА ГО КУПИТЕ И ВО ЕЛЕКТРОНСКА ФОРМА НА ОВОЈ ЛИНК