Моите новогодишни лампиони

by Фокус 13:11
13:11

И додека некој страда поради вишокот килограми, кројката на фустанот, фризурата и шминката пред новогодишната ноќ, мене ме интересираат приказните на старите лица од домот, на умното момче Томе Кирјази, на учителката-ангел Весела Богдановиќ, приказната што ја пишува бестрашната борба на студентите против деградирачките и понижувачки „реформи“.

Тие се моите новогодишни лампиони што го осветлуваат ова предновогодишно сивило.

- Advertisements -

Пишува
Синоличка ТРПКОВА

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”