Секој своја дупка нека затне

by Фокус 13:19
13:19

Три работи во кои народот на двапати треба да ја плати неспособноста на властите се случуваат деновиве. Екстерниот испит на факултетите, кој потоа стана државен, а сега само пилот-проект, законот за плаќање придонес и на хонорари и најавените екстра денари за ретки болести од секоја кутија цигари.

Ги наведовме овие три работи само од деновиве зашто трендот на вакво однесување трае од поодамна, а може да се наслови со: вие нас нѐ плаќате за работа, ама и кога нема да ја завршиме, пак вие ќе плаќате.

- Advertisements -

Ние, граѓаните, да потсетиме, сме првобитниот сочинител на тие фондови, институции и политики. Потсетувањето служи за да се оттргне единственото перде, завесата зад која кланови и фамилија во име на општина, држава и партија ограбуваат една цела нација: граѓаните.

Пишува
Рамадан РАМАДАНИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”