Мириса на влада

by fokus 14:31
14:31

И покрај сите непознати миризби, сепак ќе има нова влада предводена од СДСМ и од Зоран Заев, во која нема да ја има ДПМНЕ. Никаква толку широка или концентрациона од повеќе причини.

А, пред сѐ, поради процесот кој по изборите стана веројатен и потврден со изборниот резултат дека она што на Македонија неопходно ѝ следува е ослободување од заробеноста на институциите од партиите.

- Advertisements -

Најпосакуваниот резултат за тој процес: нова влада и без ДУИ во неа не стана возможен

Пишува
Рамадан РАМАДАНИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”