Милосрдни браќа

by Фокус 11:49
11:49

Ако власта стори преседан за Вранишковски, го молам Иларион да побара аболиција за колегата Кежаровски, па „мејби“ милосрдниве ни браќа ќе ја проголтаат неправдата кон него.

Се разбира, ако паѓаат на руски посредништва.

- Advertisements -

Та и Американецот Умберто Паскали побара Русија да биде посредник меѓу Македонија и Грција во спорот за името!

Она што му беше адут е дека овие од Брисел биле корумпирани, а Русија „чесен посредник“.

Аууу, сал Грујо и Путин власта не ги расипува. Феномени за Гинис!?

И така, миц по миц, поради „повисоки интереси“ сѐ повеќе Русија се креира како наш спасител!

Пишува
Јадранка КОСТОВА

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”