Филмот на Груевски е хорор за Македонија

by Фокус 20:00
20:00

Кога еден мој роднина се селеше од Македонија, покрај личните работи, имаше и една торбичка со лекови.

Во торбичката, покрај лековите, имаше ставено и една слика на Груевски.

- Advertisements -

На мое прашање, зошто му е сликата на премиерот, тој ми одговори: А, па и неговата слика ми е лек.

Лек против носталгија!

Штом добијам желба да се вратам во Македонија, ќе ја погледнам неговата слика и желбата да се вратам назад ми поминува.

Пишува
Џелал ХОЏИЌ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”