Мил им е Грујо, ама помила им е грујовината

by Фокус 19:45
19:45

Треба да се убедат сите потребни глувци дека бродот навистина многу скоро ќе потоне и дека за нив има место на новиот брод, под нов капетан и нов екипаж, само ако се префрлат на време.

Проблемот со оваа логика е што во редовите на опозицијата сѐ уште има многумина кои на изјавата „носете го пастирот, преземете го и стадото, ама волната оставете ни ја“ ќе одговорат цинично дека „ние не се бориме против пастирот за да го спасиме стадото, туку за да ја земеме волната“.

- Advertisements -

Е, од таквите си страда опозицијата. А и Македонија!

Пишува
Нено БОГДАН

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”