Лажниот патриотизам води до трагични последици

by Фокус 20:00
20:00

Ме оптоварува стравувањето дека и денес македонската политика ја водат некомпетентни луѓе кои ниту имаат реална оценка и претстава за вистинските сили и потреби на народот и државата, ниту, пак, се грижат за да дојдат до нив.

Имам впечаток дека со разни манипулации и идиотски конструкции, со лажен патриотизам што го води народот во пораз, се настојува да се освои или да се одржи власта во оваа земја, што може да доведе до трагични последици.

- Advertisements -

Пишува
Стојан АНДОВ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”