АД „Бутел“ работи во минус, а дере со цените за погреб!

by Фокус 19:30
19:30

Градското погребно претпријатие своевремено се приватизираше, а извесен период подоцна, по реакциите за монополската позиција во овој бизнис, се подели на три акционерски друштва за да се разграничи комуналната од комерцијалната дејност.

Во годините наназад, ожалостените семејства постојано обвинуваат дека погребот ги чини ѓавол и пол.

- Advertisements -

Но, официјалните податоци кажуваат дека друштвата главно работат во загуба последниот период?!

Пишува
Влатко СТОЈАНОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”