Менаџерите на болниците нишаат партиска врата за сто и една плата!

by fokus 12:48
12:48

Македонското здравство се симна дотаму што директорите на клиниките, наместо да обезбедуваат услови за лекување на пациентите, станаа главни перјаници на владејачката пропаганда за двојазичност и федерализација.

Кога беа воведени економските менаџери на клиниките, власта ветуваше дека тие ќе придонесат за ефикасно снабдување на болниците со неопходни материјали и успешно финансиско работење.

- Advertisements -

Арно ама, се покажа дека тие само арчат милиони евра од народните пари за плати и привилегии, а пациентите сѐ уште сами си купуваат основни – гази, инфузии, инјекции, лекови…

Пишува
Ирена МУЛАЧКА

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”