Математиката вели: Опозицијата е мнозинство

by Фокус 12:50
12:50

Ако се 24 отсто за владејачката ВМРО-ДПМНЕ и 7 отсто за ДУИ, тоа се 31 отсто за власта.

Значи, сите останати граѓани нема да гласаат за власта, односно 69 отсто се опозициски настроени.

- Advertisements -

Се разбира, нема сите 69 отсто да излезат на избори, ниту сите ќе гласаат за една партија.

Но, кристално јасно е дека ВМРО-ДПМНЕ, иако ја има најголемата поддршка во споредба со другите партии, ја нема мнозинската поддршка од граѓаните, ниту сама, ниту со ДУИ

Пишува
Лилјана ПОПОВСКА

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”