Ќе беше добро и Груевски да каже нешто за Земјата како рамна плоча!

by Фокус 12:46
12:46

Општата клима најуспешно ја отслика поранешниот премиер Никола Груевски во говорот пред Унијата на жените на ВМРО-ДПМНЕ.

Тој таму убаво кажа дека сите оние што по неговиот критериум се огрешиле ќе бидат исфрлени со клоците на народот.

- Advertisements -
Banner 300x250_

Таквите политички ставови на еден многу влијателен човек во јавноста, кој девет и пол години бил премиер и цела машинерија од медиуми работела на величењето на неговиот лик и дело, кога ќе проговори за неговите очекувања од „клоците на народот“, во бујната свест на некои луѓе се претвора во задача: да откријат „кој го валка угледот на државата“ за да го исклоцаат и така да го казнат.

Пишува
Стојан АНДОВ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”