Името како предизборна лажачка, ама за надвор

by Фокус 13:05
13:05

По кој знае кој пат Груевски си поигрува со меѓународната елита, која не сфаќа дека името е последното гранче за кое се придржува  власта на ВМРО-ДПМНЕ.

Со Албанците ја оплескаа работата, нема повеќе тука никаков жар за страсни предизборни говори. Аџиевски и лустраторите издишаа.

- Advertisements -

И сега што? Да го дадат името?

Па, со што Груевски ќе ја додржи својата партија, своето заблудено членство, па и власта, ако се откаже од основните три стожери на ВМРО-ДПМНЕ: името, Албанците и кодошите?

Ќе му остане само криминалот

Пишува
Ана ПАНОВСКА

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”