Македонския въпрос

by fokus 17:17
17:17

Бугарско-македонскиот спор за идентитетот и јазикот трае со децении и никогаш нема целосно да се реши.

Просто е неверојатно, но произлегува дека историчарите и политичарите од двете држави сѐ уште се заробеници на „научниот социјализам“ со надминати, смешни и апсурдни тези за „историски аргументации“

- Advertisements -

Пишува
д-р Гроздан ЦВЕТКОВСКИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС” КОЈ ШТО МОЖЕТЕ ДА ГО КУПИТЕ И ВО ЕЛЕКТРОНСКА ФОРМА НА ОВОЈ ЛИНК