Македонски народни приказни

by fokus 15:10
15:10

Во овие моменти на сомневање и себепреиспитување, поставувајќи си ги прашањата за тоа дали можевме поинаку и подобро, соочени со исконското зло што ни се заканува како заедничка црна судбина, можам, смеам и морам да кажам само една народна мудрост, која вчера ја прочитав како фејсбук-порака – ајде да победиме, па потоа да видиме кој за што е заслужен.

Пишува
Гордана ПОПСИМОНОВА

- Advertisements -

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”