Македонијо, дали сакаш да останеме тука?

by fokus 14:03
14:03

Момчињата и девојките кои сега си ги пакуваат куферите, израснаа во семејства кои ја доживеале  еврејската клетва: Да имаш, па да немаш.

Нивните родители ја сочинуваат најобразованата армија од таксисти, пиљари, негувателки, чистачи, земјоделци.

- Advertisements -

Разбирливо е што нема многу простор за морални лекции од типот: биди чесен, биди вреден, биди упорен… Изборот за овие деца без детство е партиска книшка или бугарски пасош

Пишува
Гордана ПОПСИМОНОВА

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”