Гревовите на Груевски

by fokus 14:01
14:01

Се сеќавате ли кога за последен пат сте слушнале за главниот политички хит на ДПМНЕ – Преродбата? Секако, не! Одамна беше. На неа заборавија и НГ и неговата партија. Преродбата или е мртва или, пак, се покажа како политички контрапродуктивна. Така е тоа кога стратегиски пароли се употребуваат за да се постигнат приземни цели.

Сепак, за жал на сите граѓани на Републиката, а за среќа на малкумина, неспорен факт е дека Македонија се препороди – повторно се роди!?

- Advertisements -

Под водство на мудриот ни „политички  лидер“ НГ, Македонија ќе има светла иднина… само ќе нема кој да чекори по неа. До тогаш сите оние кои имаа и имаат можност, ќе си заминат да свијат гнездо на некои нови огништа.

Што подалеку и од НГ и од неговата партија, и од опозицијата и од бирократијата… што подалеку од тегобноста

Пишува
д-р Ристе ЉУБОТЕНСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”