„Македонија вработува“, младите во туѓина, а Груевски бере рејтинг!

by Фокус 17:50
17:50

Сите сет-мерки што со години ги продуцира владата во делот на вработувањето се содржат во мерки и активности со кои придонесите за вработени ги плаќаат сите даночни обврзници.

Тоа ја поставува на нееднаква основа целата економија и ги прави поинакви условите за стопанисување за едни, на сметка на други фирми.

- Advertisements -

На тој начин буџетот добива нови обврски, а мерката го добива атрибутот популистичка.

Ефектите се само краткотрајни, а штетите можат да бидат далекусежни, бидејќи дефицитот во буџетот постојано ќе се продлабочува!

Пишува
Младен ЧАДИКОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”