Македонија реши да не се дава да биде докрај уништена

by Фокус 13:10
13:10

И Груевски се плаши. Затоа и тој одбра да избега од стравот. Си порача аболиција со која привремено побегна од неговиот најголем страв ‒ правдата.

Ама срамот и него ќе го навтаса и ќе го изеде. Ќе дојде ден кога ќе се појави пред овој народ со наведната глава.

- Advertisements -

Дали притоа на рацете ќе има лисици, тоа е небитно. Многу луѓе на кои тој им стави лисици на рацете беа и останаа со кренати глави.

А тој ќе биде со наведната глава, не од срам што направи олкав криминал, туку од срам од сопствениот личен неуспех.

Пишува
АНА ПАНОВСКА

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”