Чиј платеник е Никола Груевски?

by Фокус 13:05
13:05

Врхушката на власта и Н.Г. лично, постојано, до баналност ја вртат песната за вмешаноста на странски служби, фондации и платеници во Шарената револуција.

Демек, станува збор за заговор, чија цел е разнебитување на македонскиот народ и државата. Од човек кој никогаш во својот живот не е почувствувал или не научил што е тоа љубов, чест, углед, лично достоинство, политичко или морално убедување, не може да се очекува да го разбере тоа, а уште помалку да го почитува.

- Advertisements -

Интелектуалниот и моралниот далтонист не може да ѝ се радува на убавината што ја носи шареноликоста и сестраноста во животот. Напротив, боите на илјадниците цветови се како бодликава жица за неговиот црно-бел ум заробен во алчноста за пари, власт и моќ

Пишува
Д-р Ристе ЉУБОТЕНСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”