Македонија од „ќор-сокак“ на „крстопат“, па потоа на вистинскиот пат!

by fokus 12:48
12:48

Новата Влада не смее, покрај првите 100 задачи, да ја запостави најважната „Задача 101“. Итно темелно и целосно расчистување на „Крвавиот четврток“ и со „злосторничкото здружение“ кое го направи. Не, не беше тоа толпа која ја понеле емоциите и која се кае.

Тоа беше налудничаво осмислен и морничаво планиран терористички „парламентарен пуч“, со обиди за убиства со цел да се сруши Уставниот поредок на Македонија. За среќа, пучот беше неуспешен, но пучистите се сѐ уште на слобода.

- Advertisements -

Ќе се помират ли со неуспехот, или пак ќе се обидат. Какви други бељи може да им „текнат“? Ако не се разоткрие, тешко на новата Влада и на Македонија

Пишува
Александар ДИМИТРОВ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”