Локалните избори ќе ја определат судбината на Груевски, а СЈО ќе биде филтер за избор на негов наследник

by fokus 13:37
13:37

Ако јасно и недвосмислено победи на есенските избори за градоначалници и советници, ВМРО-ДПМНЕ ќе ја блокира работата на парламентот и улиците низ Скопје, во функција на остварување на барањето за предвремени парламентарни избори.

Ако загуби, пак, Груевски ќе биде дефинитивно принуден да се повлече од лидерската позиција, како вовед кон реформа и ребрендирање на партијата.

- Advertisements -

При изборот на негов наследник, основен критериум ќе биде да нема истраги и обвиненија од СЈО

Пишува
Влатко СТОЈАНОВСКИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”