Македонија мора да добие статус на земја што излегува од диктатура

by fokus 14:51
14:51

Заминувањето на Груевски на буништето на историјата беше одбележано со мала свеченост во вид на концерт на Македонската филхармонија, на кој веројатно за претпоследен пат се собраа сите негови верни, платени, уценети и натерани следбеници. Последното нивно заедничко собирање мислам дека ќе биде во некоја друга установа.

И според сценариото, тој мораше да доцни и да ги понижи за последен пат, а тие мораа да му аплаудираат како знак на лојалност и благодарност што тој, штитејќи се себеси пред криминализираното судство и обвинителство, сѐ уште како-така успева да ги заштити и нив од раката на правдата.

- Advertisements -

Пишува
Александар ТОРТЕВСКИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”